Design Thinking a gyakorlatban

Következő időpontért kérjük írj nekünk: nyiltkepzesek@flow.hu

Egy kétnapos tanulási élmény, amely konkrét, életből vett példán keresztül visz végig a Design Thinking folyamaton a kutatástól az implementációig.

Mi is az a Design Thinking és miért van szükség az elsajátítására?

„Ha mindig ugyanazt teszed, amit mindig is tettél, akkor mindig ugyanazt az eredményt kapod, amit mindig is kaptál.” ~ Albert Einstein


A Design Thinking egy jellemzően összetett problémák megoldására szolgáló gondolkozásmód és alkalmazott módszertanok összessége, amely minden esetben az ügyfelet és annak igényeit helyezi a középpontba egy strukturált, de iteratív folyamatban, melyben különböző nézőpontú, tudású, képességű és tapasztalatú emberek dolgoznak együtt, hogy az adott ügyfélproblémára a legmegfelelőbb megoldást hozhassák.

Amit a résztvevők megtanulnak a program során:

A “Design Thinking a gyakorlatban” egy kétnapos tanulási élmény, amely konkrét, életből vett példán keresztül visz végig a Design Thinking folyamaton a kutatástól az implementációig. Résztvevőként szemléletmódot és eszközrendszert kapsz, melyet nemcsak termékfejlesztés vagy munkavégzés, hanem a mindennapok során is hasznosíthatsz. Megtanulhatod, hogyan közelíts meg egy komplex kihívást és ehhez módszertant és keretrendszert kapsz a kezedbe.

Hogyan képzeld el a folyamatot?

Létszámtól függően egy vagy két csoportban fogunk dolgozni egy életből vett, kézzelfogható, gyakorlati példán, egy úgynevezett design challenge-en.

A tréner a csapatokat elméleti háttéranyaggal erősítve és Stanford d.school példákkal tarkítva végigvezeti a Design Thinking teljes folyamatán (Empathize, Define, Ideate, Prototype, Test), számos metódust és használati eszközt kínálva minden egyes pillérnél. A második nap zárásaként átbeszéljük, hogy hogyan tudod alkalmazni a megszerzett tudást a hétköznapi munkád során.

Mi minden történik veled ebben a folyamatban?

A tréningre alapvetően a “Learning by doing” jellemző, melyet rengeteg kacagás és energizáló gyakorlat, játékos frissítő elemek szőnek át, melyet később magabiztosan tudsz alkalmazni a hétköznapi munkád során is, akár egy megbeszélés vagy workshop vitalizáló és az “itt és most” megteremtéseképpen.

Kiket várunk? Kiknek szól?

Alapvetően minden téma iránt érdeklődőnek, de leginkább termékfejlesztésben, agilisban dolgozó kollégáknak, legyen az product owner, scrum master, projekt menedzser, designer, fejlesztő, business analyst, COE lead, vagy a chapter/squad/tribe bármely tagja. A design thinking az agilis módszertan szerves része, így nagy szükség van annak elsajátítására.

Arra is van lehetőség, hogy csapatként jelentkezzetek és konkrét témát hoztok, amit meg szeretnétek oldani a két nap alatt, közben pedig elsajátítani a vevőközpontú megközelítést.

Ez esetben kérlek írjatok nekünk és egyeztessük a részleteket.

Amennyiben angol nyelvű képzésre van igényetek, kérjük szintén jelezzétek.

Időpont (2×1 nap): 

Következő időpontért kérjük írj nekünk: nyiltkepzesek@flow.hu

2 nap, 09:00 – 17:00, 45 perces ebédszünettel, illetve kb. másfél óránként frissítő, rövidebb szünetekkel.

Képzésünket megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk, minimum létszám: 6 fő, maximum létszám 12 fő

A programon való részvétel díja:

185.000,- Ft+ÁFA /fő (helyszínnel, ellátással)

A programot tartja: Balázs Karolina

 

A bekapcsolódásnak nincs szakmai előfeltétele, előképzettséget nem igényel. A meghirdetett program bejelentés alapján folytatott képzés. A program elvégzése után tanúsítvány kérhető, mely csak a program elvégzését igazolja, szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére, illetve tevékenység folytatására nem jogosít.

A Flow Consulting Kft. felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2020/000182


Flow-ba hozunk Téged is!