Onboarding és haladó kérdezéstechnika

Következő időpontért kérjük írj nekünk: jakobsen.petra@flow.hu

Ezen a képzési napon két különböző, de egymással szorosan összefüggő témát dolgozunk fel: Hatékony kérdezéstechnika és onboarding.

Délelőtt - Hatékony kérdezéstechnika

A délelőtti program azoknak szól, akik már ismerik az interjúztatás kereteit, de sokszor érzik magukat eszköztelennek a professzionális kérdezésben. Nehezen szűrik ki a kevésbé látható kompetenciákat, vagy szeretnék hamarabb felfedni a jelölt válaszaiban rejlő összefüggéseket, személyiségbeli jellemzőket – egyszóval profibbá szeretnének válni. A kiválasztás ma már nem csupán egy interjú – része a cég és a pozíció iránti elkötelezésnek az ONBOARDINGNAK, a munkáltatói márka építésnek - sőt a saját márkánkat is alakítjuk vele. A délelőtt végére „megélezzük” az interjúztatási kérdezéstechnikádat.

Délután: Onboarding

Folyatjuk a délutánt a sikeres kiválasztástól és szerződéskötéstől - segítünk abban, hogy egy olyan tervezett menetrend várja a cégükhöz érkező új belépőket, ami segít az új kolléga integrálásában, az elköteleződés megteremtésében és a hosszú távú megtartásban. Keretet adunk, hogy az ajánlat elfogadása és a belépés napja között jól induljon az új munkatárs szocializációja. Ha kíváncsi vagy, hogy mások miként készülnek fel arra, hogy a kollégák, a felettes hogy vezeti be az új kollégát a feladatköre és a szervezet rejtelmeibe, ehhez is adunk teret. Az örömteli igen és a próbaidő lezárulta közötti 3-6 hónapot fogjuk közösen aprópénzre váltani lépések, praktikumok, tapasztalatok mentén. A résztvevők a program végére megalkotják saját onboarding folyamatukat, amit haza tudnak vinni és a csapattal közösen életre kelteni.

Mit ad ez a képzés?

 • Kérdezéstechnika emelt szintjét és a válaszok megfigyelési pszichológiai szempontjait
 • Minden munkatársi szinten segítséget ad saját kompetenciatérkép kialakításához és annak interjún való értékeléséhez.
 • Onboardingban vázat, struktúrát és érdekes példákat, hogy a sok-sok szálat hogyan lehet egyszerűen és hatékonyan működtetni
 • Checkpontokat – segédletet a folyamatos tervezéshez és ellenőrzéshez. R stratégiai szemmel és vállalati üzleti szemlélettel történő rátekintést a témára.

Milyen módszereket használunk?

 • Szakmai szempontok bemutatása akváriumhelyzetben
 • Kérdéslisták/ onboarding folyamat összeállítása különböző munkatársi csoportokra
 • Kiscsoportos workshopok – egy-egy téma 3-4 fős kiscsoportokban való átgondolása
 • Szakmai checklist-ek
 • Saját gyakorlat értékelése és vállalati gyakorlati folyamat kidolgozása. Szakmai szempontok bemutatása konkrét üzleti helyzeteken és praktikus szemléltető modelleken keresztül.

Milyen témákkal foglalkozunk?

KÉRDEZÉSTECHNIKA

 • Hogyan kérdezz profin, és milyen következtetéseket vonj le a válaszokból?
 • Kiemelt kompetenciák kérdezés-technikája.

ONBOARDING

 • Az onboarding lépések feltérképezése.
 • Folyamatok sorrendisége, egyszerűsítés, munkamegosztás társterületekkel.
 • Visszajelzés szerepe a sikeres beilleszkedésben.Miktől függ egy adott vállalati kultúra.

Technikai részletek

Oktató:       Bárdos Andrea

Időpont:     (1 nap)  09:30-16:30

Helyszín:    Virtuális, élő (Zoom) 

Ár:               49.000,- Ft + Áfa (62.230,- Ft)

A bekapcsolódásnak nincs szakmai előfeltétele, előképzettséget nem igényel. A meghirdetett program bejelentés alapján folytatott képzés. A program elvégzése után tanúsítvány kérhető, mely csak a program elvégzését igazolja, szakképesítést és szakképzettséget nem tanúsít. A tanúsítvány munkakör betöltésére, illetve tevékenység folytatására nem jogosít.

A Flow Consulting Kft. felnőttképzési nyilvántartásba vételi száma: B/2020/000182


Flow-ba hozunk Téged is!